40 dagen podcast

Ben je als kerk aan het nadenken over een goede invulling van de 40-dagentijd? En verlang je ernaar om dit als gemeente samen te doen, ook al moet dat op afstand en coronaproof? Dan hebben wij een mooie oplossing! Dit jaar bieden we 40 dagen hier & nu ook aan plaatselijke kerken aan voor gebruik in de eigen gemeente, in samenwerking met Kerkpunt (waar Steunpunt Liturgie nu onderdeel van is). Zo kun je als gemeente samen de 40-dagentijd beleven. En door aan te haken bij een een centraal programma, hoeft de 40-dagentijd ook minder voorbereiding te kosten. 

Inhoud van het kerkenpakket

Het Kerkenpakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Bijbelleesrooster voor alledag: met illustraties, kaderteksten e.a. bieden allerlei extra’s voor verdieping.
  • Inspiratie- en ideeënboekje: gericht op vieren thuis en in kleine kring, met alle leeftijden en op allerlei manieren
  • Vespers voor de Stille Week. Deze vespers werken het hoofdthema Ben je klaar voor het feest uit aan de hand Jezus’ woorden ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven’. Ze zijn in samenhang met het hele project te gebruiken, maar ook zelfstandig.
  • Handreiking voor voorgangers, predikers en liturgiecommissies
  • De dagelijkse podcast Veertig dagen Hier & Nu
De materialen van het kerkenpakket zijn digitaal beschikbaar. Het kerkenpakket kost €75,-. De losse vespers kosten €17,50. Bestellen kan via onderstaande button.

Project voor mensen met (licht) verstandelijke beperking

Dit Koningskind heeft speciaal voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking een 40-dagen project gemaakt. Het thema is FEEST! We geven verschillende handreikingen om samen aan de slag te gaan. Hierdoor is het makkelijk om deelnemers op hun eigen niveau aan te spreken. Met eenvoudige teksten, filmpjes, vragen, een kijktafel en een heuse challenge kan je van de 40-dagentijd een mooi feest

Luister gemeentebreed mee via Scipio of Chrch

Meedoen gaat heel eenvoudig via Scipio en de Chrch app, door het toevoegen van de RSS feed van 40 dagen hier & nu Elke dag kunnen gemeenteleden dan de podcast rechtstreeks in hun eigen kerkapp beluisteren.

De 40 dagentijd begint op 2 maart. In samenwerking met Scipio wordt de 40 dagen podcast Hier & Nu aangeboden als aparte module in jullie eigen app.

In de 40 dagen podcast module kunnen de gemeenteleden elke dag een podcast vinden met verdieping voor de 40 dagentijd. De podcast is gratis en eenvoudig te volgen via de Scipio App. Elke dag krijgen de leden een melding als de nieuwe podcast is toegevoegd.In de module komt elke dag een nieuwe podcast. Om interactie tussen de gemeenteleden te stimuleren is het mogelijk om reacties te plaatsen onder de podcast. Zo kunnen de gemeenteleden delen wat zij vinden van de podcast, wat hen het meeste aanspreekt of welke vragen zij hebben. Zo kun je samen als gemeente verbonden met elkaar de 40 dagentijd beleven.

Hieronder zie je waar je eenvoudig in het appbeheer de 40 dagen podcast kan toevoegen.

Het is heel eenvoudig om de podcast toe te voegen aan de Chrch app. Klik hier voor de instructie.