Ben je als kerk aan het nadenken over een goede invulling van de 40-dagentijd? Ook in 2024 werken we samen met Kerkpunt en bieden we naast de podcast een uitgebreid kerkenpakket aan voor gebruik in de eigen gemeente. Zo kun je als gemeente samen de 40-dagentijd beleven.

Inhoud van het kerkenpakket

Met het kerkenpakket van Kerkpunt bieden we een samenhangend totaalpakket aan voor de 40-dagentijd:
  • De dagelijkse podcast 40 dagen Hier&Nu.
  • Bijbelleesrooster voor alledag (van Aswoensdag tot met de Paasweek): steeds een Bijbellezing met daarbij een korte overweging. Het bijbelleesrooster is gratis beschikbaar als download.
  • Inspiratie- en ideeënboekje voor thuis en kleine kring. 
  • Vespers voor de Stille Week: zes uitgewerkte vespers, vanuit de Klaagliederen (die ook aangepast kunnen worden aan de eigen context).
  • Handreiking voor voorgangers, predikers en liturgiecommissies; met suggesties, ideeën voor liturgie, en aanwijzingen voor preekvoorbereiding en prediking.
  • Materiaal voor Kinderen met een uitwerking voor een kindmoment in de dienst en een programma voor kinderwerk, bij elk van de zondagen.
  • Materiaal voor jongerendrie uitgewerkte programma’s, de eerste rond klagen, de tweede aan de hand een speciale speellijst rond hoop en wanhoop, de derde rond Pasen.
  • Kringen: drie uitgewerkte programma’s namelijk voor week 1 (Geroepen), 3 (Versteende zekerheden) en 5 (Dansen op de puinhopen)

Alle materialen zijn digitaal beschikbaar.  

Bijbelleesrooster

Het bijbelleesrooster uit het kerkenpakket is gratis beschikbaar.

Onze podcast is in vrijwel elke kerk-app toe te voegen! Zo kun je de podcast eenvoudig combineren met het kerkenpakket.
Scipio
Chrch app

Luister gemeentebreed mee via je eigen kerkapp

Meedoen via je eigen kerkapp gaat heel eenvoudig door het toevoegen van de RSS feed van 40 dagen hier & nu. Hieronder vind je meer uitleg. Na het toevoegen kunnen gemeenteleden de podcast dagelijks rechtstreeks in hun eigen kerkapp beluisteren.

In samenwerking met Scipio wordt de 40 dagen podcast Hier & Nu aangeboden als aparte module in jullie eigen app.

In de 40 dagen podcast module kunnen de gemeenteleden elke dag een podcast vinden met verdieping voor de 40 dagentijd. De podcast is gratis en eenvoudig te volgen via de Scipio App. Elke dag krijgen de leden een melding als de nieuwe podcast is toegevoegd.In de module komt elke dag een nieuwe podcast. Om interactie tussen de gemeenteleden te stimuleren is het mogelijk om reacties te plaatsen onder de podcast. Zo kunnen de gemeenteleden delen wat zij vinden van de podcast, wat hen het meeste aanspreekt of welke vragen zij hebben. Zo kun je samen als gemeente verbonden met elkaar de 40 dagentijd beleven.

Hieronder zie je waar je eenvoudig in het appbeheer de 40 dagen podcast kan toevoegen.

Je kunt de 40 dagen podcast toevoegen in je kerkSPOT omgeving via de beheeromgeving. Ga naar Content -> Externe RSS en klik daar op “Toevoegen”.  Je krijgt dan het onderstaand formulier te zien. Bij Feed kies je dan “40 dagen podcast” en bij “Zichtbaar in app” kan aangegeven worden hoeveel afleveringen zichtbaar moet worden op de tijdlijn.

Het is heel eenvoudig om de podcast toe te voegen aan de Chrch app. Klik hier voor de instructie.

De podcast is ook te volgen via de app van Donkey Mobile. Hier vind je daarover meer informatie.