Terugblik 40dagentijd

Het is Pasen geweest! Onze Heer is echt opgestaan en dat vierden we afgelopen weekend. Daarmee is ook onze gezamenlijke podcast serie tot een eind gekomen. Als je onze podcast waardeert, overweeg dan om ons met een gift te steunen. Daarnaast zijn we benieuwd naar jouw mening/suggesties over onze podcast.

Deel de hoop die in je is

Vandaag is het Pasen! Jezus is opgestaan! Halleluja! Jor-El deelt een verhaal uit India waarin op bijzondere wijze ook puinhopen veranderen in levende plekken waar het evangelie wordt verkondigd. We staan eerst stil bij woorden uit Jeremia 33:10 en 11 en Johannes 20 waarin het opstandingsverhaal staat opgetekend.

Een moment van rust

Vandaag is het Stille zaterdag, 30 maart en de laatste dag van de Veertigdagentijd. Maar een éérste begin van een nieuwe toekomst, zo duidt Albert deze dag. De tekst voor vandaag is Klaagliederen 3:24-31.

Witte donderdag

Het is 28 maart, dag 38 van de veertigdagentijd. Witte donderdag. De liturgische kleur wit staat voor ‘goed’, ‘vreugdevol’ en ‘heilig’. Bijzondere woorden voor deze inktzwarte nacht waarin Jezus gevangengenomen wordt. Of toch niet? Dat vraagt Derk Jan zich verwonderd af.

Dieptepunt

Vandaag is het dinsdag 26 maart en dag 36 van de Veertigdagentijd. We staan stil bij de woorden van Jeremia uit Klaagliederen 2:8-15. Rolf koos vers 13 uit om te overdenken:

Ontheiligde tempel

Het is vandaag 25 maart en dag 35 van de Veertigdagentijd. Wietske staat stil bij ontheiliging en leegroof. Stil en van slag kijkt ze toe hoe slechtheid en misbruik de heiligheid van mens en tempel vernietigt. We lezen klaagliederen 1:10.

Waarvan ben je gered?

Vandaag, 23 maart en dag 34 van de Veertigdagentijd, lezen we over het oordeel. Gered door het kruis: kun je nog uitleggen wat dat betekent? Of weet je niet meer zo goed te vertellen waarvan je gered bent door Jezus? Maakt dat eigenlijk nog wel uit? De bijbeltekst voor vandaag is Hebreeën 10:26-31. We lezen dat gedeelte niet meteen. Gienke werkt er naartoe.