40 dagen hier & nu

Veel gestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor kerken

In Scipio kun je eenvoudig de RSS feed van de podcast toevoegen. Elke dag is de nieuwste podcast dan automatisch beschikbaar om af te spelen in de scipio app. Als gemeentelid kun je meldingen aanzetten, zodat je een push bericht krijgt als de nieuwe podcast klaar staat. Een uitgebreide instructie kun je hier downloaden.

We werken heel hard om een mooi kerkenpakket beschikbaar te stellen. Het idee daarvoor is wat spontaan ontstaan. Daardoor hebben we helaas niet de tijd en capaciteit om ook materiaal voor kinderen te ontwikkelen. We nemen het zeker mee als wens voor volgend jaar.

De materialen in het kerkenpakket (preekinput, kringenwerk, bijbelleesrooster, etc) wordt per twee weken gedeeld. We doen dat steeds twee weken van te voren.

De foto laat iets zien van de wereld waarin we nu leven. Dat heeft niet zoveel te maken met het ergens eens of oneens zijn, we leven op dit moment in een wereld die sterk door overheidsmaatregelen tegen Covid wordt bepaald. Juist in die wereld zijn we nog steeds geroepen onze Here Jezus na te volgen. Met 40 dagen hier en nu willen we daarop inzetten. 

Ik doe individueel mee

We bieden dit jaar verschillende manieren aan om de podcast te ontvangen. Daarbij is er geen verschil in de inhoud, alleen het medium is anders. Allereerst hebben we nu een speciale app voor de podcast. Ook kun je naar de bijdrage luisteren via spotify of je favoriete podcast-speler. Het is ook nog steeds mogelijk om dagelijks een mail te ontvangen met een link naar de podcast. En dit jaar bieden we een pakket voor kerken aan. Het is dus mogelijk dat in jouw gemeente bijvoorbeeld de scipio app gebruikt wordt om de podcast te delen.

We gebruiken je mailadres en telefoonnummer alleen om je in de veertigdagentijd te inspireren via onze dagelijkse podcast. En we vragen je achteraf nog een keer of we je volgend jaar mogen informeren over een eventuele nieuwe 40 dagen hier & nu. Zo niet, dan verwijderen we je gegevens en doen we er verder niets mee.

Het eerste jaar gebruikten we Whatsapp om de podcast te delen. Een ideale oplossing. Door nieuwe regels van Whatsapp mag dat helaas niet meer. Daarom gebruiken we dit jaar diverse andere manieren om de podcast zo eenvoudig mogelijk met jullie te delen.

Veel (online) mailplatformen werken tegenwoordig met een mapje ‘reclame’. Het kan zijn dat we daarin terug te vinden zijn. Check ook even je spam folder om te zien of we daarin zijn beland. Zijn we nog niet terug te vinden? Neem dan even contact met ons op via info@40dagenhierennu.nl. Het kan namelijk ook zijn dat je een typefoutje gemaakt hebt bij het invullen van je emailadres. En in dat geval komt onze bevestigingsmail niet aan.

De foto laat iets zien van de wereld waarin we nu leven. Dat heeft niet zoveel te maken met het ergens eens of oneens zijn, we leven op dit moment in een wereld die sterk door overheidsmaatregelen tegen Covid wordt bepaald. Juist in die wereld zijn we nog steeds geroepen onze Here Jezus na te volgen. Met 40 dagen hier en nu willen we daarop inzetten. 

Na aanmelding ontvang je een mail met informatie en kun je de BEDDERx app downloaden vanuit je appstore op je mobiele telefoon of tablet. Geen mail ontvangen? Check je spambox! Kom je er niet uit, laat het ons dan weten. We helpen je graag verder.

Bedderx app

Gaat het om een klein groepje? Zorg er eerst voor dat de mensen met wie jij in een groepje wilt, aan jouw contacten zijn toegevoegd. Is dat nog niet zo? Nodig hen dan eerst uit; ga naar de knop ‘Meer’ in het menu (rechts onderin) en klik op Contacten. Je kunt binnen het tabblad  ‘Community’ zoeken of ze al in de app zitten (zoek op naam). Zo ja, klik dan op het icoontje rechts naast de naam om die persoon uit te nodigen. Zo nee, druk op het blauwe plusje rechts onderin om die persoon / personen uit te nodigen (volg de stappen). 

Maak nu je groep aan. Klik hiervoor in het menu rechts onderin op de knop ‘Meer’. Klik daarna in het menu op Contacten, tabblad Groepen. Klik vervolgens op het blauwe plusje rechts onderin en volg de stappen. Als de groep eenmaal is aangemaakt kun je altijd contacten toevoegen via het menu-item rechts bovenin. Je hoeft dus niet te wachten met het aanmaken van een groep totdat iedereen de uitnodiging heeft geaccepteerd. 

Ga naar de knop ‘Meer’ in het menu (rechts onderin). Ga nu naar het menu-item Dialogen en klik op het blauwe plusje rechts onderin: je start nu een nieuwe dialoog.  Ga verder en klik vervolgens op ‘Nieuwe groep maken’. Vul hier de naam van jullie kerk & plaatsnaam in en volg de stappen. Bij het onderdeel leden voeg je nog geen leden toe, ga door naar volgende. Vul dan bij de vraag ‘Wat is de naam van de dialoog’ opnieuw de naam van jullie kerk & plaatsnaam in. Ga verder. Klik bij het onderdeel ‘Zichtbaar’ de optie JA aan en ga naar volgende. Klik bij ‘voor wie’ de community ‘40 dagen hier en nu’ aan en klik op volgende. Schrijf nu je 1e algemene welkomstbericht, controleer deze en klik vervolgens op publiceren en daarna op gereed. Jouw groep is nu zichtbaar voor anderen. Nodig jouw gemeenteleden uit om aan te haken: zij gaan hiervoor naar de knop ‘Meer’ in het menu (rechts onderin). Ga nu naar het menu-item dialogen en klik op het tabblad aanmelden. Hier is de groep van jouw kerk direct zichtbaar of kan er op naam van de groep gezocht worden. Veel plezier samen!

Load More