Podcast

Bijzonder vrijgevig (dag 23)

Het is dag 23 van de veertigdagentijd. Je luistert naar een bijdrage van Peter Wierenga, met als titel Bijzonder vrijgevig 

Vorige maand was ik gast in een zoom-gesprek met 30 Amerikanen. De aanwezigen, was me verteld, zijn ambassadeurs van het Keller netwerk voor kerkplanting City to City Europe. Ik mocht iets vertellen over alle training en coaching die we bieden aan kerkplanters in heel Europa. Dus dat deed ik. 30 vriendelijke gezichten van mensen die ik niet ken. Allemaal mensen die extra vroeg waren opgestaan voor deze meeting en vanuit hun huiskamer waren ingelogd om iets te horen over de moeizame groei van Gods rijk op ons Europese continent.

10 minuten presentatie en acht geïnteresseerde vragen later logde ik uit.

De volgende dag sprak ik onze Duitse directeur. Hij vond de meeting erg goed gegaan. Ik was er natuurlijk blij om, maar vroeg ook waarom het een succes was geweest. Stephan, de Duitse directeur deelde zijn scherm met me. Ik zag een spreadsheet met in de eerste kolom ervan namen van mensen waarvan ik er 15 herkende van het gesprek gisteren. Daarnaast stond, onder het kopje bijdrage 2020, een serie bedragen. In een laatste kolom, al grotendeels gevuld, stond ‘toezegging 2021’.

Dertig Amerikaanse mensen die vorig jaar meer dan 300.000 euro hadden gedoneerd aan kerkplanting op ons continent. En die, in deze tijd van ook financiële crisis, meer dan dat bedrag al hadden toegezegd. Hun manier om bij te dragen aan de groei van Gods rijk.

Soms ontmoet je zomaar, zonder dat je van te voren weet, dertig mensen die de cultuur van Gods rijk uitleven en zijn vrijgevigheid hebben omarmd door het zelf ook te zijn.

Ik vroeg aan Stephan waarom hij me niet had gewaarschuwd voor het belang van die presentatie en dat zoom-gesprek. Zijn antwoord is de kern van deze podcast.

Hij zei tegen mij: Het hing helemaal niet van jouw kwaliteit af, het heeft alleen te maken met hun hart.

Gul geven? Dat gaat over je hart. Want daar ligt ook je schat.

Lees Lucas 12:31-34.